Over de wijnmakerij

De maker

YVES

Gedreven door een diepe liefde en intrigerende passie voor wijn, heeft Yves - samen met Patricia - een betoverende wijnmakerij opgericht. Zijn toewijding aan het vak en onophoudelijke nieuwsgierigheid hebben geleid tot de creatie van wijnen die spreken van vakmanschap en verfijning.

"Het creëren van telkens nieuwe wijnen om aan de collectie toe te voegen vind ik fantastisch om te doen."

Maar elke keer opnieuw blijft Yves enthousiast over zijn favoriet... de Maestrichtiaen Riesling. Hij is van mening dat elke wijnliefhebber deze wijn geproefd moet hebben.

Ontdek de favoriet van Yves

De DROOM

URBAN WIJNMAKERIJ

Ontstaan uit liefde en toewijding voor wijn, bloeit Wijnmakerij Maastricht al jaren in het bourgondische Maastricht. De combinatie van vakmanschap en passie wordt weerspiegeld in de hoogwaardige kwaliteit van onze diverse wijnen.

In onze wijnmakerij komen de unieke stedelijke charme en het bourgondische karakter van Maastricht, vooral van Wyck, samen. Hier ervaar je niet alleen de smaak van de stad, maar ook de gedreven toewijding van onze wijnmakers.

Welkom bij Wijnmakerij Maastricht, waar onze Maestrichtiaen wijnen samensmelten in een onweerstaanbare harmonie.

DE MAAKSTER

PATRICIA

"Wine is sunlight held together by water." Dat zei Gallileo Gallilei vroeger al. Volgens Patricia is niets minder waar. Het maken van prachtige wijnen is voor haar een puur genot.

Ook voor Patricia is er - binnen de prachtige collectie aan Maestrichtiaen wijnen - ééntje haar favoriet. Namelijk de Maestrichtiaen Chardonnay.

Een 100% Chardonnay met lichte houttoets van Acacia, maar ook florale, fruitige en kruidige smaken. Kortom, een heerlijk smaakpalet waar kwaliteit voorop staat. Dit is voor haar de perfecte vertaling van haar liefde voor wijn.

Ontdek de favoriet van Patricia

De kunst

Productieproces

Het volledige productieproces van onze wijnen vindt plaats binnenshuis, vanaf de ontvangst van de druiven tot het afgewerkte product. We streven naar zoveel mogelijk handmatige betrokkenheid. Elke druiventros ondergaat een zorgvuldige controle door de handen van onze wijnmakers om de kwaliteit te waarborgen.

Meten is weten!

Gedurende het rijpingsproces worden er regelmatig controles uitgevoerd via metingen en proeverijen. Na de eindanalyse wordt de wijn gebotteld, en als laatste stap wordt elke fles voorzien van een handmatig aangebrachte koperen lakzegel.

Houten vaten en RVS tanks

Ambacht in elk aspect

Om deze ambitie te verwezenlijken, is onze wijnmakerij voorzien van uitstekende apparatuur, waaronder moderne RVS tanks en houten vaten. Een doordachte combinatie die het productieproces een unieke touch geeft.

Een bijzonder aspect van onze wijnbereiding is het gebruik van acacia vaten voor de rijping van witte wijnen. Deze keuze, uiterst uniek in zijn soort, resulteert in wijnen met een kenmerkend karakter, met florale, fruitige en kruidige smaken die de zintuigen prikkelen.

Voor de rode wijnen kiezen we ervoor om te rijpen op Franse eikenhouten vaten, waarbij we streven naar perfecte harmonie en balans in elke druppel. Elk vat draagt bij aan de complexiteit en diepte van onze rode wijnen, waardoor ze een onvergetelijke ervaring bieden bij elke slok. Deze zorgvuldige selectie van vaten weerspiegelt onze toewijding aan het creëren van wijnen van ongeëvenaarde kwaliteit en smaak.

HET VERHAAL ACHTER

Maestrichtiaen

De wijnen dragen de naam 'Maestrichtiaen', geïnspireerd door de Franse term Maastrichtien, bedacht in 1849 door de Belgische geoloog André Dumont. Hij gaf deze naam aan de bekende krijt, mergellaag die hij bestudeerde vanuit Maastricht. De keuze voor deze merknaam is ingegeven door de herkomst van de Pinot druiven, geteeld in wijngaarden gelegen op dit karakteristieke krijtplateau.

Ontdek de Maestrichtiaen wijnen